На ВДНГ презентували скульптуру «Київський кит», яка буде змінюватися залежно від стану екології

16 Вересня 2021 15:00

15 вересня, на ВДНГ презентували скульптуру «Київський Кит». Про повідомляє  «Київ.media».

За словами авторів, це найбільша скульптура в Україні, створена з переробленого пластику, а також перша інтерактивна скульптура, що буде зображати навколишній екологічний стан міста.

Завдяки інтерактивному сяйву 12-метрова скульптура та її оточення будуть змінюватися в залежності від рівня якості повітря у Києві, кількості опадів, пори року, календарної датита  фази місяця, що пов’язано із рівнем припливів по всьому світу.

Дізнатися, яких саме шкідливих елементів забагато у повітрі, можна буде зі спеціального табло, яке розміщене під скульптурою.

На виготовлення кита пішло 500 кілограмів пластика, який збирали 8 місяців за допомогою учнів київських шкіл. Його переробили, а потім зібрали докупи конструктори; всього над проектом працювало до 50 людей.

Автор артоб’єкта — Валерій Коршунов, відомий завдяки соціальним та культурним проектам, серед яких найбільша в Україні діджитал-скульптура «Чорнобильське Сяйво», українська медіаарт програма на Burning Man, медіаарт виставка ARTEFACT Chornobyl, проєкт «Звуки Чорнобиля» та ін.

Зі слів авторів, механіка проекту «Київський Кит» охоплює не лише створення скульптури, а й додаткову інформаційну кампанію та освітні практикуми — унікальні відкриті події зі збору та сортування сміття та його перетворення на частини скульптури.