“Побачив? Прибери”: українців запрошують на World Cleanup Day

17 Вересня 2021 16:31

Екологічна акція World Cleanup Day / пресслужба Let’s do it Ukraine

18 вересня 2021 року відбудеться Всесвітній день прибирання – World Cleanup Day. Захід щороку об’єднує близько 50 мільйонів людей зі 180 країн світу. Екоініціатива традиційно відбудеться у третю суботу вересня.

Так, Всеукраїнський молодіжний рух Let’s do it Ukraine запускає кампанію “Побачив? Прибери”. Головна мета – залучити якомога більше до очищення довкілля від сміття.

Про екоініціативу

В Україні акція з прибирання охоплює 24 області та столицю. Наразі зареєстровано понад 2 000 локацій від волонтерів, освітян, представників бізнесу та інших. “Україна входить у п’ятірку фаворитів міжнародної підготовки. Ми одні з найяскравіших прикладів національної згуртованості”, – додає Юлія.

Локації

Центральною локацією у Києві стане Гідропарк, а у Львові – Цитадель. Від сьогодні ви можете переглянути усі представлені пункти прибирання на cайті Let’s do it Ukraine.

Ми закликаємо усіх брати з собою засоби індивідуального захисту, рукавички, пакети, а також – друзів та хороший настрій!,
– зауважує Президент Всеукраїнського молодіжного руху Let’s do it Ukraine Юлія Мархель.

Як долучитися

  • запросити однодумців та прийти на локацію;
  • прибрати сміття;
  • донести зібране до найближчого сміттєвого бака, або ж здати на переробку (якщо поруч з локацією розташований пункт прийому вторсировини – скористайтеся такою можливістю);
  • поділитися світлинами у соцмережах з хештегами #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday;
  • зафіксувати результати на сайті letsdoitukraine.org.

Джерело: 24 канал