Скільки кроків в день достатньо, щоб отримати максимальну користь?

16 Вересня 2021 17:53

Однією з форм фізичної активності, яка підтримує загальне здоров’я, є ходьба. Дослідники Американської кардіологічної асоціації (АКА) з’ясували, скільки кроків в день достатньо, щоб отримати максимальну користь. Висновки вчених були представлені на конференції АКА з епідеміології, способу життя і кардіометаболічного здоров’я.

У дослідженні взяли участь 16732 жінки старше 60 років. Всі вони носили спеціальні пристрої, які вираховували кількість зроблених кроків. В результаті з’ясувалося, що ті, хто ходив часто, але «ривками», наприклад, піднімався по сходах або робив роботу по дому, жили довше. Більш того, кожні наступні 1000 кроків були пов’язані з 28% зниженням смертності протягом шестирічного періоду спостереження. Серед учасників, які робили більше 2000 кроків в день безперервно, ризик смерті знизився на 32%.

«Все більше досліджень показують, що будь-який рух краще, ніж сидячий спосіб життя. Наші результати продемонстрували, що зв’язок з довголіттям зберігається навіть для жінок, які не ходять багато. 2000 або додаткових кроків під час піку активності досить для більш довгого життя «, — розповів провідний автор дослідження Крістофер Мур.

Таким чином, мінімальна кількість кроків в день, яку потрібно зробити, щоб отримати користь від ходьби для здоров’я, становить 1000, навіть якщо це короткі періоди активності. В даний час АКА рекомендує присвячувати фізичним вправам не менше 150 хвилин на тиждень.

Джерело: Newsyou