Світова прем’єра міжнародного проекту “Музична подяка лікарям” відбудеться у вересні в Києві

2 Вересня 2021 14:52

Фото: Укрінформ

Світова прем’єра міжнародного проекту “Музична подяка лікарям” відбудеться 16 вересня в Національній опері у столиці України.

“Міжнародний проект… об’єднає композиторів та виконавців із Франції, Туреччини, України та Китаю, а в залі для глядачів будуть українські медики”, – повідомляє прес-служба Kyiv Classic Orchestra у середу.

За словами автора проекту, артиста ЮНЕСКО в ім’я миру, художнього керівника оркестру “Київ-Класик” (Kyiv Classic Orchestra) Германа Макаренка, виконавці представлять музику всіх континентів, глядачі стануть свідками декількох світових прем’єр українських та іноземних композиторів, передбачено участь артистів ЮНЕСКО з багатьох країн, а саме дійство поєднуватиме онлайн та офлайн формати.

“Ми прагнемо висловити подяку лікарям усього світу за мужність і самовідданість, відзначити солідарність у подоланні глобального виклику пандемії COVID-19”, – зазначив Макаренко.

Він уточнив, що проект відбудеться під патронатом ЮНЕСКО, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я та Українського культурного фонду.

Як зазначив заступник генерального директора ЮНЕСКО Фірмін Едуард Матоко, створений аудіовізуальний контент у рамках проекту стане частиною глобального руху ResiliArt, заснованого ЮНЕСКО, буде розміщений на онлайн-платформі у вільному доступі і його побачать лікарі всього світу.

Джерело:  ІТТА