Україна може отримати систему протиракетної оборони «Залізний купол»

16 Вересня 2021 10:30

Це пов’язують з ініціативою Конгресу США. Частина конгресменів пропонує адміністрації Джо Байдена продати, або ж навіть безоплатно передати для України сучасні системи протиракетної та протиповітряної оборони.

Про це повідомили журналісти американського видання Poilitico.

В медіа зазначають, що з  моменту вступу на посаду президента  Байдена, його адміністрація  продовжила постачання зброї та навчання українських військових, яке розпочалось за президентства Дональда Трампа. Зокрема, мова йде про обладнання та комплекти підтримки на суму 275 мільйонів доларів.

Але деякі представники Конгресу прагнуть зробити більше і включили поправку до оборонного законопроєкту США на 2022-й рік. Вона вимагає від Пентагону подати до Конгресу звіт, у якому викладаються «варіанти потенційного продажу або передачі Україні »існуючих систем«, які, ймовірно, не будуть розгорнуті найближчим часом».

Поправка була внесена представником Республіканської партії США, конгресменом Скоттом Франкліном зі штату Флорида.  Її підтримали представники обох партій американського Конгресу за принципом «двопартійного консенсусу».

Згодом інформацію про це оприлюднили на сайті Президента України.

Нагадаємо, нещодавно «Вголос» писав про продовження розслідування справи бойовиків російської ПВК «Вагнер». Українські спецслужби підготували операцію з захоплення найманців, проте вона зірвалась через «злив» з найвищих ешелонів української влади.

Джерело: “Вголос”