В галереї «Митець» готується виставка головної художниці Національної опери Марії Левитської

28 Вересня 2021 15:00

В п’ятницю, 1 жовтня, у виставковій залі галереї «Митець» в Києві відкриється персональна виставка головної художниці Національної опери України Марії Левитської. Про це повідомляє прес-служба організаторів.

Левитська представить ескізи театральних костюмів та ескізи до вистав Національної опери України останніх років.

«Родзинкою експозиції стануть манекени з костюмами до опери Дж.Верді «Набукко» створені для зірки світової оперної сцени Людмили Монастирської. Ці вбрання створювалися вручну з використанням унікальних технік шиття. За словами художниці, театральні костюми — це вміння говорити мовою драматургії, де кожний елемент вбрання є невід’ємною складовою частиною персонажа, тісно пов’язаний з його характеристикою, а також зі зміною настрою чи поведінки у виставі» — йдеться в анонсі.

Окрім театральних робіт, Левитська репрезентує свої станкові твори.

Відкриття виставки відбудеться о 16:00.

Захід триватиме до 9 жовтня. Адреса галереї «Митець» — вулиця Велика Васильківська, 12 (колишня Червоноармійська, 12).

Марія Левитська — головна художниця Національної опери, народна художниця України, лауреатка премії імені Тараса Шевченка. З 1989 року — головний художник Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г. Шевченка. Левитською створені сценографія та костюми до більш ніж 160 опер, балетів та драматичних вистав в Україні, Канаді, Словенії, Польщі, Японії.

Джерело: “Київ.media”