Чиновники облаштували Андріївський узвіз. І себе не забули

13 Жовтня 2021 13:34
Подільська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру керівникам управління Подільської районної державної адміністрації та підряднику за ймовірне привласнення бюджетних коштів на доброустрої Андріївського узвозу.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

Слідство встановило, що управління капітального будівництва архітектури та землекористування Подільської РДА та приватна компанія уклали договір для доброустрою скверу на Андріївському узвозі. Роботи на понад 12 мільйонів гривень мали провести у напрямку фунікулера.

Однак підрядники повністю не виконали необхідні роботи, вказують прокурори. Частину з них провели з порушенням вимог державних будівельних норм.

На підставі ухвали суду 5 жовтня правоохоронці обшукали приміщення підрядної організації. Вони вилучили фінансові документи, які нібито є важливими для слідства.

Будівельно-технічні експертизи встановили, що місцевому бюджету завдали матеріальної шкоди на загальну суму понад 1,4 мільйона гривень.

Тоді 11 жовтня за результатами розслідування начальнику Управління капітального будівництва, архітектури та землекористування Подільської РДА вручили підозру за ст. 366 (службове підроблення) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Підозри за тими ж статтями оголосили заступнику начальника цього ж управління та директору підрядної організації.

Найвище можливе покарання передбачає позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.

Джерело: “Громадське”