На шкільних стільцях розкрали 450 тисяч

19 Жовтня 2021 13:28

Печерська окружна прокуратура Києва в рамках провадження про розтрати та привласнення коштів, виділених на закупівлю шкільних меблів, у понеділок повідомила про підозру четвертому фігуранту – фізичній особі підприємцю, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

“Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської райдержадміністрації уклало з переможцем тендеру договір про постачання шкільних стільців у кількості 1470 од. на загальну суму 940,8 тис. грн (тобто 640 грн за одиницю). При цьому встановлено, що поставлені меблі не відповідають технічним вимогам проведених публічних закупівель, а їх вартість завищено більше ніж у двічі. Зазначені дії спричинили збитки столичному бюджету на суму понад 450 тис. грн”, – йдеться в повідомленні.

Під час розслідування встановлено, що переможець тендеру, а також той, хто програв його, подавали документи з однієї IP-адреси, створюючи таким чином видимість конкуренції.

Крім того, встановлено, що підозрюваний до укладення договору підряду забезпечив придбання на підставну особу у реального виробника рівно 1 тис. 470 стільців за 291 грн за одиницю і в подальшому фіктивно продав їх переможцю тендера за завищеною вартістю, хоча фактично стільці перебували у виробника. “Таким чином, підозрюваний сприяв злочинним діям посадових осіб Управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА про розтрату бюджетних коштів. Дії фізичної особи підприємця кваліфіковані за ч.5 ст.27 ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України”, – зазначили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.