Найкращі продукти для зміцнення імунітету в міжсезоння

12 Жовтня 2021 17:56

В міжсезоння важливо забезпечити собі хороший сон, якісне харчування, пити достатньо води та регулярно займатися спортом. Також відчувати себе краще у цей період дасть змогу відмова від алкоголю, куріння, психоактивних речовин.

Турецьке ЗМІ Cumhuriyet поділилося порадами лікаря відділення внутрішніх хвороб Джума Еміроглу про те, що бажано включити до щоденного раціону у період переходу від літа до осені.

З приводу їжі лікар зазначив, що важливо вживати в міжсезоння продукти, багаті вітаміном B12. Вони дадуть змогу впоратися із занепадом сил, депресією, погіршенням пам’яті, перепадами настрою, з якими люди нерідко стикаються в цей період. Це молоко (коров’яче, соєве), кефір, йогурт, сир, курка та інші види м’яса, яйця, риба. Дорослій людині потрібно обов’язково пити до двох-трьох склянок молока та молочних продуктів, сказав фахівець.

Також корисно їсти продукти, що містять антиоксиданти, вітамін С: броколі, шипшина, лимон, апельсин, мандарин, ківі, ріпчаста цибуля, червоний перець, крес-салат, рукола. Ще одна важлива для імунітету речовина — селен: вона є в грибах, морепродуктах, кунжуті, цільнозернових, часнику, ріпчастій цибулі, яйцях.

Цинк теж має бути в раціоні. Він входить до складу гарбузового насіння, бобових, мигдалю, волоських горіхів, фісташок, морепродуктів, індички.

Нарешті, потрібно стежити за достатньою кількістю у щоденному меню жирів омега-3 і вітаміну D. Перші є в рибі, авокадо, портулаці, лляному насінні. Другий — у молоці, яйцях, лососеві. Природним джерелом вітаміну D також є сонце.

Джерело: Newsyou