Пройшли обшуки в “Київтеплоенерго”

20 Жовтня 2021 13:21

У вівторок, 19 жовтня, відбулись обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства “Київтеплоенерго”, за результатами яких вручено підозри директору підприємства і підряднику.

Як розповіли у столичній прокуратурі, обшуки проводились в межах кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 367 КК України.

Згідно з матеріалами слідства, між СП “Київські теплові мережі” КП “Київтеплоенерго” та приватним підприємством укладено договір щодо капітального ремонту аварійної ділянки теплових мереж від на вул. Антонова у Солом’янському районі м. Києва.

Під час перевірки аудитом КМДА та КП “Київекспертиза” встановлено завищення вартості виконаних робіт та неефективне використання коштів через завищення використаних матеріалів на суму понад 1,5 млн гривень.

За результатами проведених слідчих дій директору СП “Київські теплові мережі” КП “Київтеплоенерго” повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), колишньому директору підрядної організації – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах та службове підроблення).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Силовики запевняють, що проведені слідчі дії не позначилися на роботі комунального підприємства – воно працює у звичному режимі.

Джерело: “Великий Київ”