В Інтернеті часом можна зустріти думки експертів які суперечать один одному. Кому ж вірити?
Думки експертів
- Так, шкідливо
Дуже великої шкоди здоров’ю завдають продукти, багаті шкідливими насиченими жирами: ковбаси, сосиски, жирне м’ясо і сало. Вони є головним джерелом “поганого” холестерину.
- Ні
Німецькі вчені навіть радять включати 20-30 грамів сала щодня в дієти для серцевих хворих.
Вердикт: не шкідливо
Сало — така ж їжа, як і будь-яка інша. Так, багато жиру, багато калорій, однак питання, як завжди, в кількості. Деякий час тому в салі знайшли кислоти омега-3, що не є фантастичним відкриттям: у всьому, де є тваринні жири, можна знайти ненасичені жирні кислоти. Це не означає, що сало можна вживати тоннами в ім’я здоров’я: “поганого” жиру там все ж більше.
Однак холестериновими бляшками твої судини сало не затопить, якщо їсти його в розумних межах. Тобто спеціальну користь у вживанні сала навряд чи вдасться угледіти, але якщо ти не плануєш переходити на нього повністю, то особливої шкоди не буде.
Джерело: АgroТrend