Корисні властивості горіхів розкриваються повною мірою, коли вони складають малу дозу раціону. Велика кількість цього суперфуду здатна викликати алергію, важкість у животі або навіть отруєння. Горіхи – це лише корисне і смачне доповнення, не допускайте, щоб вони складали основу раціону,
пише glavcom.
Деякі люди уникають горіхів через страх зайвої ваги. Дійсно, горіхи – висококалорійний продукт. Причина цього – наявність жирів у вигляді корисних поліненасичених кислот.Не варто забувати, що горіхи – це суцільні алергени. Людям з підвищеною схильністю до алергії з такими продуктами краще бути обережними. Негативна реакція не буде однаковою для різних видів, тому ви можете експериментувати і шукати ті горіхи, які вам принесуть тільки користь.
Волоський горіх, хоч і корисний для мозку, у великих порціях починає чинити негативний вплив на цей орган. Фундук погано впливає на судини, а мигдаль на нирки.
Джерело: Сhangeua