Євросоюз закликав Путіна скасувати указ щодо продажу товарів з окупованої РФ Донеччини у Росії

25 листопадаа 2021 12:01

Спікер зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано прокоментував продажу у Росії товарів з ОРДЛО. У Європейському союзі закликали Росію скасувати рішення.

Така ситуація лише провокує подальше загострення конфлікту на сході України. Про це йдеться у заяві на сайті Євросоюзу, опублікованій 24 листопада.

ЄС висловлює жаль з приводу підписаного очільником Кремля 15 листопада незаконного указу. Йдеться про спрощені правила торгівлі, що дозволяють заходи доступу для збільшення доступу продукції та товарів. Указ окупаційної влади направлений на подальше відділення тимчасово непідконтрольних уряду територій Донецька та Луганська від України. У ЄС назвали це спробою Росії порушити мінські угоди.

Указ Путіна фактично визнав ОРДЛО єдиною торговою зоною з територією Росії. Такі дії прискорюють інтеграцію цих територій до її складу.

ASPI news повідомляло, колишній керівник МЗС України, заявив, що Росія не приєднуватиме до себе окуповані території ОРДЛО. У Кабміні заявили, що жителям Донецька та Луганська доведеться визначитися зі своїм громадянством.

Джерело: “Інформаційне агентство ASPI”