Дональд Туск: Євросоюз не буде безпечним без суверенної України

2 Грудня 2021 10:22

Колишній президент Європейської Ради Дональд Туск вважає, що приналежність України до європейської спільноти є в інтересах союзу. Він додав, що мріє про “європейську Україну”, повідомляє ASPI news.

Дональд Туск заявив, що повна приналежність України до європейської спільноти – в інтересах Європейського Союзу. Про це він зазначив на Київському безпековому форумі у середу, 1 грудня.

“Не існує безпечного та справедливого Євросоюзу без суверенної та справедливої ​​України”, – наголосив Туск, коментуючи ситуацію на білорусько-польському кордоні. Він також назвав дії Олександра Лукашенка “нездоровою ситуацією”. Водночас Туск запевнив, що Україну підтримують десятки тисяч європейців: “Ми всі мріємо про європейську Україну, щоби ця мрія стала реальністю”.

Раніше Дональд Туск наголошував, що загрозу російської агресії проти України треба сприймати дуже серйозно. Також нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вимагає від західних країн доказів, що Росія хоче йти наступом на Україну.