Скакалка або біг: що краще для суглобів?

14 Січня 2022 17:52

Скакалка – спортивний тренажер, який відомий кожному із самого дитинства. Її можна використовувати для занять як у спортзалі, так і в домашніх умовах. Мало хто знає, що скакалка дуже ефективна для боротьби із зайвими кілограмами, а також для тренування м’язів нижньої частини тіла та створення рельєфу. Вже після кількох тижнів занять ноги та сідниці стануть набагато підтягнутішими, а вага почне помітно зменшуватися.

Стрибки на скакалці можуть бути дуже корисними, особливо якщо ви бігаєте. Ці два тренування йдуть пліч-о-пліч для побудови найкращого кардіо-тренування, і коли справа доходить до вибору між скакалкою і бігом, ви виграєте від поєднання обох. Біг, безсумнівно, має свої переваги, а стрибки зі скакалкою виконують ті самі функції, що й біг, але також додають свої переваги. І те, й інше допоможе вам зміцнити серцево-судинне та психічне здоров’я, підтримувати здорову вагу та щільність кісток, знизити ризик захворювань та збільшити приплив крові до м’язів, насичуючи їх киснем.

Переваги стрибків на скакалці

  • Це ефективно. Доведено, що переваги стрибків зі скакалкою протягом 10 хвилин на день настільки ж ефективні з точки зору здоров’я серцево-судинної системи та витрати калорій, як і 30-хвилинний біг.
  • Мінімальний вплив на суглоби. Немає жодних сумнівів у тому, що біг корисний для здоров’я серцево-судинної системи, але він приносить велику шкоду вашим суглобам. При правильному виконанні стрибки зі скакалкою насправді можуть мати менший вплив на суглоби, ніж біг. При правильному виконанні легкі рухи, що повторюються, мають менший тиск на ваші коліна. Тому стрибки бра скакалці підійдуть навіть для тих, хто має травми, які не дозволяють бігати.
  • Зміцнення м’язів. Стрибки зі скакалкою ізолюють ікри та квадріцепси, а також інші групи м’язів. Крім того, це відмінна розминка перед силовим тренуванням. Скакалка у поєднанні з силовими тренуваннями може призвести до кращих результатів, ніж біг. Спробуйте поєднувати силові з періодичними п’ятихвилинками на скакалці: це збільшує частоту серцевих скорочень, що дозволяє швидше скинути вагу, і постачає потік ендорфінів у мозок.
  • Покращує спритність, рівновагу та координацію. Зазвичай швидкі стрибки на скакалці виконуються серіями по три хвилини або менше у кількох підходах. Стрибки зі скакалкою ефективніші, ніж біг для людей, які прагнуть полегшити швидкі скорочення. За допомогою стрибків зі скакалкою можна розвинути швидку роботу ніг та координацію всього тіла. У цьому сенсі скакалка має переваги перед бігом, тому що для бігу не потрібно особливої ​​спритності. Крім того, стрибки через скакалку вимагають певного рівня зорово-моторної координації та рівноваги, і згодом ви помітите покращення і в цих областях.

Джерело: РrostoWay