Столиця все ще під загрозою ракетних та авіаударів, містян закликають не повертатися

25 Квітня 2022 13:26

Ситуація у Києві залишається контрольованою, але у місті все ще існує загроза авіаційних та ракетних ударів.

Про це йдеться у повідомленні глави Київської обласної військової адміністрації Миколи Жирнова.

“У Київ прибувають мешканці. Основні зусилля усіх служб направлені на забезпечення життєдіяльності міста, відновленню пошкоджень внаслідок авіаційних та ракетних ударів противника”, – повідомив він.

Над розбиранням завалів та знешкодженням вибухонебезпечних предметів досі працюють рятувальники.

“За час повномасштабної російської агресії підрозділами ДСНС виявлено, вилучено та знищено 866 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 2 авіаційні бомби, обстежено та очищено територію площею 14,25 га. Проводяться заходи щодо підготовки до оборони міста, в тому числі над покращенням укриттів для мешканців”, – йдеться у повідомленні.

Для забезпечення своєчасного інформування населення, а також надійного звʼязку до інтернету вже підключено 815 укриттів.

“В умовах особливого періоду на території столиці продовжують працювати промислові підприємства. Заклади харчування продовжують видавати близько 55 тисяч гарячих обідів щодня для людей, які цього потребують, а також військових. Здійснюються заходи щодо розблокування вулиць міста та покращення сполучення всередині столиці. Блокпости продовжуються оптимізуватися аби розвантажити місто”, – зазначив він.

Також для комфортного пересування громадян громадський транспорт нормалізує свою роботу.

“По “червоній” лінії метро рух здійснюється від станції “Академмістечко” до станції “Лісова”. По “синій” – від станції “Героїв Дніпра” до станції “Теремки”.  Рух по “зеленій” лінії здійснюється між станціями “Сирець”  та “Червоний хутір”. Працюють пересадочні вузли “Палац спорту” – “Площа Льва Толстого” та “Золоті ворота”-“Театральна”. Без зупинки поїзди слідують через станції: “Майдан Незалежності”, “Кловська”, “Хрещатик”, “Дніпро”, “Гідропарк””, – повідомив він.

Орієнтовний інтервал руху по всіх лініях – 10-15 хвилин. Метрополітен для перевезень пасажирів працює з 06:30 до 20:00. Крім того, підземні станції метрополітену цілодобово працюють як укриття для населення.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що у Києві пошкоджено понад 100 будинків.

Джерело: УНІАН