У Зеленського пояснили, чому Штайнмаєр не приїхав до Києва

14 Квітня 2022 12:00

Заступник керівника офісу президента України Ігор Жовква в інтерв’ю німецькому телеканалу Die Welt пояснив, чому у Києві не чекали на візит федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра.

“Пояснив, що на візит до іншої держави завжди приїжджають за запрошенням її керівництва — по-інакшому це просто неввічливо”, – сказав Жовква.

Він наголосив, що кожен візит іноземних лідерів до України під час повномасштабної війни, яку розв’язала Росія це не просто символ підтримки.

“Візит має увінчуватись конкретним результатом; у випадку з німецьким керівництвом це могли б бути або ембарго на нафту, або нові постачання озброєння, особливо важкого, або швидкий вступ до ЄС, або значна фінансова допомога”, – додав заступник керівника офісу президента.

Жовква сказав, що якщо німецькі лідери готові до будь-якого або навіть до всіх таких результатів, то українська влада “завжди буде раді бачити такого керівника, який зможе їх принести”.

Зазначимо, що федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц розкритикував відмову України від прийому Штайнмаєра з візитом, назвавши його “дещо збиваючим з пантелику”. Водночас канцлер Німеччини не став відповідати, чи приїде він у Києві на запрошення влади України.

Пізніше канцлер також закликав не недооцінювати те, що Німеччина постачає в Україну зенітні ракети та багато інших товарів військового призначення.

“Взяти на себе відповідальність означає: Німеччина постачає в Україну зенітні ракети та багато інших товарів військового призначення. Важливо і не слід недооцінювати: ми тісно координуємо це з усіма нашими союзниками. Ми не робимо це наодинці”, – твітнув Шольц у середу.

Джерело: ZN