В мерії Києва запрацював Європейський Дім

22 Квітня 2022 15:00

Мер Києва Віталій Кличко разом із делегацією Європарламенту та сенаторів Французької республіки відкрив у столичній мерії Європейський Дім – робочий простір European Working Place «WeEurope».

У церемонії відкриття взяли участь депутати Європарламенту від Бельгії, Іспанії, Литви та Румунії, сенатори Французької Республіки, європейські наукові та громадські діячі, інформує пресслужба КМДА.

«Мені дуже приємно вітати всіх вас на церемонії відкриття символічного Європейського Дому – European Working Place «WeEurope» – в мерії Києва. Міста, яке майже два місяці обороняється від російських варварів. Яке зазнало ракетних ударів, руйнувань інфраструктури та житлових будинків. Міста, яке бачило смерті сотень своїх мирних мешканців. Але Київ, попри всі страждання і загрози, залишається нескореним. Завдяки нашим героїчним воїнам та хоробрим мешканцям, які об’єднались в боротьбі проти орків. Ми захищаємо і будемо захищати серце України – нашу столицю. Її культурну та історичну спадщину, частина якої внесена ЮНЕСКО до спадщини людства. Ми зробимо все, щоби захистити життя мільйонів киян», – сказав Кличко під час церемонії відкриття.

Він підкреслив, що сьогодні Україна безстрашно б’ється за свою незалежність та свободу. Українці захищають своє право жити у вільній і демократичній країні. Росія ж намагається буквально знищити Україну та українців, бо все ще живе імперськими замашками диктатури.

Наша перемога, в яку ми віримо, буде вирішальною в глобальному протистоянні демократії та авторитаризму. Путіна, його режим, потрібно зупинити! Інакше – під загрозою мир і демократія в усій Європі! Світ повинен це розуміти. Безстрашною боротьбою з російським агресором Україна доводить свою приналежність до європейської сім’ї“, – наголосив столичний міський голова.

Мер Києва висловив сподівання, що керівники і народи держав Євросоюзу переконались, що сильна і стабільна Європа неможлива без сильної та успішної України.

Ми налаштовані швидко подолати шлях до повноправного членства в ЄС. Досягнути всіх необхідні критеріїв. Свій внесок в цей процес має зробити і Європейській Дім – European Working Place “WeEurope”. Ми створюємо його як місце для зустрічей та дискусій, що сприятимуть європейській інтеграції України. Для втілення проєктів задля допомоги Києву та Україні”, – додам Віталій Кличко.

Член Європейського парламенту від Бельгії, колишній прем’єр-міністр Королівства Бельгія, співголова конференції про майбутнє Європи Гі Верхофстад підкреслив, що Європа сьогодні повинна і намагається усіляко підтримувати боротьбу України зі злом, яке несе усьому цивілізованому світу Росія і особисто Путін та його режим. Саме Україна зараз б’ється за цінності європейської демократії та свободи. Тому держави ЄС повинні надати Україні все необхідне – економічну і політичну допомогу, озброєння та повністю відмовитись від закупівлі російських енергоносіїв.

Делегація депутатів Європейського Парламенту, сенаторів Французької Республіки та наукових і громадських діячів планує відвідає постраждалі від звірств російського агресора передмістя Києва – зокрема, Бучу та Бородянку.

Джерело: “Великий Київ”