Суд заборонив фінансові операції низці політичних партій

24 Травня 2022 12:00
Восьмий апеляційний адмінсуд задовольнив заяви Мін’юсту про забезпечення позову, заборонивши фінансові операції низці політичних партій.

Про це повідомила пресслужба суду.

Йдеться про партії, діяльність яких була призупинена на період дії воєнного стану, рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 18 березня 2022 року.

18 травня на розгляд Восьмого ААС поступили позовні заяви від Міністерства юстиції України про заборону діяльності цих партій.

Це партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ», «ПАРТІЯ ШАРІЯ», «ДЕРЖАВА», «ЛІВА ОПОЗИЦІЯ», «ПРОГРЕСИВНА СОЦІАЛІСТИЧНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ», «СОЮЗ ЛІВИХ СИЛ», «СОЦІАЛІСТИЧНА ПАРТІЯ УКРАЇНИ», «СОЦІАЛІСТИ», «ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК», «НАШІ», «БЛОК ВОЛОДИМИРА САЛЬДО» та «СПРАВЕДЛИВОСТІ ТА РОЗВИТКУ».

По восьми на прохання Мін’юсту судом вжиті заходи забезпечення позову — до вирішення позову по суті заборонені фінансові операції, а банківським установам заборонено проводити видаткові операції цим політичним партіям.

Додатково, Міністерство юстиції України просило заборонити НАЗК здійснювати перерахування бюджетних коштів політичній партії «Опозиційна платформа — За життя» на виконання її статутної діяльності — до набрання рішенням у справі законної сили.

Джерело: “Діло”