У Києві відкрилась виставка про оборону міста від російських загарбників

30 Травня 2022 15:00
У столиці в Національному музеї історії України відкрилась виставка “Навала. Київський постріл”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у церемонії відкриття взяли участь міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, керівництво НМІУ та бійці Сил територіальної оборони Києва.

Так, Ткаченко відзначив символізм того, що виставка відкривається саме в День Києва. “Це нагадує про те, хто до нас прийшов і що він міг зробити”, – підкреслив він.

Міністр поінформував, що такі виставки будуть відкриватися надалі. На його переконання, це важливе нагадування про те, що війна в Україні досі триває.

Співавтор виставки, заступник генерального директора НМІУ з наукової та фондової роботи Богдан Патриляк розповів Укрінформу, що серед експонатів, зокрема, спорядження, залишки боєприпасів, медичні картки, документи, одяг, продукти, сімейні фотографії російських загарбників, методички для поширення пропаганди серед населення захоплених регіонів, а також пошкоджені ворогами речі.

Експозиція присвячена героїчній обороні столиці України. Матеріали зібрані співробітниками музею, здебільшого в Приірпінні.