Відмовлятися від комендантської години ще зарано

11 Травня 2022 16:33
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вважає, що на тих територіях, де не ведуться бойові дії, ще зарано відмовлятися від комендантської години.

Про це він сказав у ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, час показує, що комендантська година виправдала себе. Вона дала і дає можливість уникнути проникнення диверсійних груп на території у тому числі центральних і західних областей України. Тому моє особисте бачення, що нам ще доведеться певний час жити з комендантською годиною», – розповів Монастирський.

Він наголосив, що Україна успішно пройшла 8-9 травня. У МВС розуміли, що у ці дні могли бути і провокації, і напади ДРГ, тож усі правоохоронці працювали в надзвичайно посиленому режимі.

«Ми, звичайно, бачили і рекомендували необхідність запровадження комендантської години на більшості територій України. Деякі регіони самостійно встановили збільшену комендантську годину. Мова йде про ті області, які ближчі до зони проведення бойових дій. І саме у такі часи напруження ми вважаємо це (комендантську годину – ред.) обґрунтованим. Тому я думаю, що ще зарано говорити про повне скасування комендантської години на певних територіях, де не ведуться бойові дії, бо є ще досить велика небезпека», – зазначив очільник МВС.