Одна з країн Європи перестала приймати українських біженців: що потрібно знати

14 Червня 2022 16:29

Уряд Уельсу, який входить до складу Великої Британії, призупинив програму надання безкоштовного житла для біженців з України. Зазначається, що українці, які оформили заявки до 10 червня, зможуть прибути до Уельсу після отримання візи. Прийом нових заявок поки недоступний.

Як відомо, приїхати до Великої Британії українці можуть за сімейною візою (Ukrainian Familу Sceme), або за спонсорською державною програмою Homes for Ukraine, в рамках якої біженці поселяються у безкоштовне житло, надане їм англійською сім’єю.

В Уельсі спонсором житла виступали не місцеві жителі, а уряд. Такі самі умови продовжують діяти і в Шотландії – там програма по наданню українцям безкоштовного житла продовжується.

“Тимчасове призупинення необхідне для того, щоб люди, які прибувають і вже перебувають в Уельсі, продовжували отримувати допомогу і підтримку на найвищому рівні”, – повідомляється в заяві місцевої влади Уельсу.

Зазначається, що пауза в оформленні заяв українцями на отримання візи до Уельсу триватиме до кінця червня.

Кожному домогосподарству, яке розмістило у себе переселенців з України, держава виплачує 350 фунтів стерлінгів на місяць. На сьогоднішній день у рамках програми Homes for Ukraine було видано понад 2000 віз. Їхні одержувачі можуть залишатися в країні протягом 3 років, при цьому працювати, навчатися та мати доступ до медичних послуг. Одержувачі сімейної візи мають ті самі права.

Джерело: Today.ua