США ввели заборону на імпорт російського золота

29 Червня 2022 10:23

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило ембарго на імпорт золота з Росії, а також нові санкції проти організацій і фізичних осіб держави-агресора. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну США.

Як зазначається, обмеження було накладено на 70 інституцій, що мають вирішальне значення для функціонування російської оборонно-промислової сфери. Зокрема, санкції ввели щодо ворожої державної корпорації Ростех, яку пресслужба називає “наріжним каменем оборонного, промислового, технологічного й виробничого секторів РФ”.

Нові обмежувальні заходи було запроваджено міністерством і проти 29 людей, що представляють агресора.

Згідно з повідомленням, додаткові санкції були затверджені разом з Державним департаментом США. Орган, у свою чергу, ввів власні обмеження проти ще 45 російських структур і 29 фізичних осіб.

Ці заходи спрямували на військові частини та ФСБ, які брали участь у порушенні прав людини й міжнародного гуманітарного права на території України.

Також Держдеп оголосив про введення візових обмежень для понад 500 російських військових і посадовців, що причетні до придушення інакомислення.

Окрім введення заборони на імпорт російського золота в США, структури Міністерства фінансів і Міністерства торгівлі Сполучених Штатів закликали стежити за намаганнями Білорусі чи Росії обійти експортний контроль.

У Мінфіні США додали, що зазначеними рішеннями країна виконує зобов’язання “Великої сімки”, спрямовуючи санкції на оборонно-промислову галузь РФ, її військові та розвідувальні підрозділи, а також на осіб, які ухиляються від обмежень. Це необхідно для того, щоб знизити можливості РФ виготовляти озброєння й технології, що застосовуються у війні проти України.

Раніше додаткові санкції проти юридичних та фізичних осіб, які пов’язані з оборонним сектором РФ і Білорусі, ввів уряд Канади.

Джерело: ZN,ua