У Києві оштрафували 36 АЗС за надмірне підвищення цін

9 Червня 2022 13:30

Держпродспоживслужба продовжує перевірки АЗС у різних містах та областях України з метою виявлення продавців, які необґрунтовано підвищують ціни. Так, у травні у Києві через необґрунтоване підвищення цін оштрафували 36 заправок.

Закон України “Про ціни та ціноутворення” передбачає адміністративно-господарські санкції за необґрунтоване підвищення цін. Так, штраф становить 100% від необґрунтовано отриманої виручки.

У контролюючому відомстві наголосили, що не можна різко піднімати ціни після скасування державного регулювання цін на бензин та дизельне паливо. Це є порушенням чинного українського законодавства.

Нагадаємо, у травні в Україні скасували на два місяці державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо, запроваджене у травні 2021 року. Оператори роздрібного паливного ринку пообіцяли, що бензин не коштуватиме більше ніж 52 грн за літр, а дизельне паливо – не більше ніж 58 грн за літр.

Експерти констатують, що після скасування державного регулювання цін, в Україну почали більше постачати палива. У деяких регіонах, особливо у західних областях, зменшився дефіцит палива.

Джерело: Today.ua