Микола Томенко: роздуми про ЛУГАНОвських рехформаторів

7 Липня 2022 10:26

У свій час Президент Леонід Кучма, як типовий прагматик і космополіт родом із червоного директорату, прославився висловлюванням про готовність будувати таку Україну, яку йому скажуть.

От і нині, дивлячись на головних владних ідеологів «Плану відновлення України» в Лугано, спіймав себе на думці:

чи маємо ми шанс, коли головними рехформаторами є платник податків у США (Мілованов) й фанат Шарія й «російського світу» (Гетьманцев)?!

Натомість, найбільша делегація, з поміж 40 країн-учасниць, із українських посадовців та їх друзів у Швейцарії переконує – все буде професійно, чесно і прозоро. Це мені нагадало один мем про «рівність» партнерів у бізнесі: ви поки посуд помийте і приберіться, а ми гроші порахуємо.

Не додали оптимізму й учасники так званого громадського сектору на ЛУГАНОнщині. Більшість із них вже обґрунтовували, що «найбільшими і найкращими рехформаторами» в нас є: Тигіпко, Хорошковський, Яценюк, Гройсман, Гончарук… А тепер от і Шмигаль з Міловановим і Гетьманцевим!

Вкотре наголошую, що чергова ставка на професійних заробітчан, навіть популярних серед впливових міжнародних організацій, які не мають поваги до власної країни та не пройшли випробування на доброчесність – це рух по колу із сумновідомим результатом.

І найцікавіше, підкажіть хоч одного посадовця чи міського голову, що переконують наших партнерів і друзів інвестувати в Україну, які ПОВЕРНУЛИ в УКРАЇНУ свої МІЛЬЙОНИ із швейцарських і німецьких банків! Ну щоб українці та іноземці повірили в чесність і відкритість «Плану відновлення України»!

Тож мій висновок простий:

посадовці й штатні заробітчани не можуть САМОСТІЙНО підготувати адекватний ПЛАН ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ і не мають права знову БЕЗКОНТРОЛЬНО й НЕПРОЗОРО використовувати інвестиційні та кредитні кошти надані воюючій УКРАЇНІ.