В Україні офіційно діють осередки політичної партії ворога

1 Липня 2022 10:27

Незважаючи на четвертий місяць війни з Росією, в Україні продовжує діяти 17 центрів Партії політики Путіна.
Про це повідомляє YouControl із посиланням на дані з Єдиного державного реєстру в системі.

Найбільше партійних осередків, названих на честь президента Росії, зареєстровано в окупованому Криму – їх там сім. Проте, є вони і в інших регіонах України. Дві у Миколаївській області. По одній у Києві, Одесі, Донецьку, Рахові, Полтаві, Харкові, Херсоні та Хмельницькому.

Партія імені Путіна з’явилася в Україні задовго до повномасштабного вторгнення та навіть до Революції Гідності. Вона спадкоємиця політичної сили “Русь Єдина”, яка утворилася у 2003 році та виступала за економічну інтеграцію країн пострадянського простору. Одним із її засновників став екс-нардеп Олексій Ременюк. 2004 року партія підтримала на президентських виборах Віктора Януковича. 2005 року відбувся ребрендинг партії і вже наступного року вона пішла на парламентські вибори як Партія політики Путіна. Щоправда, до Верховної Ради України партія так і не потрапила, набравши лише 0,12% голосів виборців. Після провалу на виборах партії повернули стару назву “Русь Єдина”, проте регіональні центри так і продовжили носити ім’я Путіна.

У вересні 2021 року вийшов сюжет про діяльність цієї партії в Україні.

У ньому Міністерство Юстиції України пояснило, що звернулося до суду щодо оскарження реєстрації партії та вилучення її з реєстру. Офіційна причина позову – невідповідність назви партії назвам її осередків. Підготовче засідання мало відбутися у листопаді минулого року.

До речі, “Русь Єдина” в Україні сьогодні теж продовжує існувати. У країні зареєстровано її 10 чинних партійних організацій.

Джерело: “Соцпортал”