Микола Томенко: Офіс Президента загубив Закон про заборону ввезення книг із росії та білорусі?!

17 Серпня 2022 10:33

Сьогодні пішов…58 день після ухвалення та направлення на підпис президенту Закону про встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України.

Нагадаю, що з ініціативи керівництва ВР та депутатів, передовсім із «Слуги народу», був зареєстрований та проголосований конституційною більшістю Закон про обмеженння російського впливу на книговидання та книгорозповсюдження в Україні. Цей Закон був направлений на підпис Президенту ще 20 червня і досі залишається НЕПІДПИСАНИЙ або ВЕТОВАНИЙ, як цього вимагає Конституція України.

(Стаття 94 Конституції дає Президенту, в розумінні Уряду та Офісу Президента, 15 днів для вивчення законопроекту та відповідно ухвалення рішення шляхом підписання або ветування Закону).

Тож на сьогодні Президент не зреагувавши на ОФІЦІЙНЕ направлення Закону від Голови Верховної Ради вже 42 дні ПОРУШУЄ Основний Закон нашої Держави.

Щодо важливості набрання чинності Закону про заборону ввезення книг із країни-агресора та неприпустимості невиконання Конституції Президентом вже робили Заяву відомі українські правники та низка інших громадських організацій.

А можливо, хтось із фанатів «російського світу» в офісі Президента просто загубив цей Закон?!