Микола Томенко: Від ката Петра Першого до Володимира кривавого Путіна – історичні уроки для воюючої України

12 Серпня 2022 10:24

«Це той первий, що розпинав

нашу Україну,

А вторая доконала

Вдову сиротину.

Кати! кати! людоїди!

Наїлись обоє,

Накралися; а що взяли

На той світ з собою?

Тяжко, тяжко мені стало,

Так мов я читаю

Історію України…»

ТАРАС ШЕВЧЕНКО

Вчора брав участь у дискусії із полтавським чиновниками щодо майбутнього імперських пам’ятників і символів у славній Полтаві. Сказати про світоглядний шок – нічого не сказати. Ці люди, які волею долі й на наші гроші працюють в ОДА, досі пропонують не поспішати порушувати містобудівну єдність міста й далі милуватися художньою цінністю пам’ятників «перемозі російських царів та імператорів» й почати неспішно ПЕРЕОСМИСЛЮВАТИ роль Петра Першого в історії України?!

У свою чергу нагадав владним малоросам, що Путін небезпідставно вважає Петра Першого свої вчителем. І один і другий «освобождали Україну» шляхом вбивств жінок, дітей та всіх, хто не підтримує «освободителей».

Насправді історія БУЧІ-2022 від Путіна – це повторення історії БАТУРИНА-1708 від Петра. За більш як 300 років у ментальності російської орди вбивць, ґвалтівників і мародерів НІЧОГО не змінилося. Нагадаю, як одне із французьких видань описувало «Батуринську різанину»:

«Усі мешканці Батурина без огляду на вік і стать вирізані, як наказують нелюдські звичаї м@скалів… Ціла Україна купалася у крові».

РОСІЙСЬКІ КАТИ Петра в Батурині знищили біля 14 тисяч людей та зруйнували 20 церков з монастирем! Понад 30 тисяч – посаджено на палю, четвертовано, колесовано, повішено, спалено…

В 1709 році нанесено удар по українській освіті:

в Києво-Могилянської академії із кількох тисяч студентів залишено 161, а найкращих викладачів забрано до Москви.

В 1713 році Петро перейменовує здебільшого угро-фінську та тюрську Московщину на «Росію», вкравши нашу історію та нашу назву «Русь».

В 1720-25 роках на будівництві нової столиці Петра Першого загинули десятки тисяч українців.

В 1722 році створено Малоросійську колегію і на довший період похоронено ідею незалежності України…

ЯКОГО Вам-чиновикам ще ПЕРЕСМИСЛЕННЯ ІСТОРІЇ треба, щоб ухвалити рішення про ОЧИЩЕННЯ УКРАЇНИ від історичної БРЕХНІ та символів русифікації і тоталітаризму?!

І насамкінець, учням табачників у міністерствах, відомствах та міській владі, які досі вболівають за «единую Русь» та «великую российскую культуру, пропоную відому цитату Вашого Льва Толстого про Вашого Петра Першого:

«Беснующийся, пьяный, сгнивший от СИФИЛИСА ЗВЕРЬ чверть столетия губит людей, казнит, жжёт, закапывает живьём в землю, заточает жену, распутничает, мужеложествует…

Сам забавляясь, рубит головы, кощунствует, ездит с подобием креста из чубуков в виде детородных органов и подобиеми Евангелий – ящиком с водкой славит Христа…

Коронует бл*дь свою и своего любовника, разоряет Россию и казнит сына и умирает от сифилиса, и не только не понимают его злодейств, но до сих пор не перестают восхваления доблестей этого ЧУДОВИЩА, и НЕТ КОНЦА ВСЯКОГО РОДА ПАМЯТНИКОВ ЕМУ…»

Повне зібрання творів Льва Толстого. Москва., 1936., том 26., ст. 568-569.

П.С. Про Катерину Другу та її фанатів із влади Одещини у наступній статті.