У Києві презентували освітній проєкт «Діалоги про війну»

23 Серпня 2022 14:00
У Києві презентували освітній проєкт “Діалоги про війну”, підготовлений Українським інститутом національної пам’яті та реалізований з ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики та Героя України Володимира Жемчугова, повідомив Укрінформ.

Презентація відбулась у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

Як зазначалося, проєкт містить три відеорозмови учениці із ветеранами російсько-української війни на теми “Що таке війна?”, “Чому росія прагне захопити Україну?” та “Що таке сучасна російсько-українська війна?”, а також методичні рекомендації.

“Дітям потрібно пояснювати про війну, і тому, власне, ті відео, які були зняті на тему, що таке війна, чому росія намагається захопити Україну, що таке сучасна російсько-українська війна – це ті питання, які стоять в основі виховання молодого покоління дітей. Це матеріали, які спрямовані на учнів 5-11 класів, і загалом, як на мене, може бути достатньо форм і можливостей в межах шкільної, можливо, позашкілької програми, коли про це можна і слід говорити”, – зазначив заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко.

Заступник міністра освіти і науки Олексій Шкуратов зауважив, що основні моменти проєкту вже реалізуються на практиці. Зокрема, деякі вчителі історії використовують його у своїх уроках.

“Так само даний контент застосовується в позашкільній освіті, в таборах. В тому числі й у Малій академії наук під час занять, які спрямовані на наукові дослідження”, – сказав представник МОН.

За його словами, потрібно не менше року, щоб учителі апробували цей матеріал, і “далі будемо дивитися і з позиції включення його до навчальних програм”.