Загальна мобілізація: чи дозволено виїзд за кордон чоловікам, знятим з обліку

11 Серпня 2022 16:29

У ДПСУ розповіли, як відбуватиметься виїзд за кордон чоловіків, знятих з війського обліку. Державна прикордонна служба України опублікувала роз’яснення щодо перетину кордону чоловіками, які зняті (виключені) з військового обліку, йдеться на сторінці Держприкордонслужби у Фейсбуці. Про це інформує Експерт з посиланням на СОЦПОРТАЛ.

Остаточне рішення буде прийматися в пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з’ясування усіх обставин та фактів, — зазначили у ДПСУ.

Кого з чоловіків випускатимуть за кордон:
Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (якщо особа у встановленому порядку оформила інвалідність).
Виїзд дозволено, виходячи з положень п. 2-6 Правил та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» (щодо особи, яка знята з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку).
Чоловіки, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом «знятий з військового обліку» – дана відмітка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров’я, а тому рекомендуємо звернутися до ТЦК та СП.
Обмежено придатні у воєнний час – не можуть перетинати кордон.

Джерело: “Експерт”