Кияни просять знести недобуд на Борщагівці, що стоїть на проїжджій частині

30 Вересня 2022 14:12

Кияни зажадали демонтувати скандальну недобудову проспектом Леся Курбаса, будівництво якого велося на проїжджій частині, що викликало масу невдоволення серед киян.

На сайті Київської міської ради у четвер, 29 вересня, з’явилась відповідна петиція.

Зокрема, її автори вимагають заборонити продовження будівництва недобудови, яка вже багато років заважає нормально їздити проспектом. Вони також заявили про необхідність демонтажу та покращити у цьому місці транспортну розв’язку.

За їхніми словами, на цій ділянці дороги постійно утворюються пробки в годину пік, будівництво ведеться дуже повільно і вже багато років, забудовники зайняли цілу смугу проспекту, що суттєво знизило пропускну спроможність жвавої магістральної дороги.

“Ця забудова не дає спокійно жити багатьом людям дуже довго. Потрібно покласти цьому кінець”, – йдеться у петиції.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, кияни вже давно намагаються протистояти будівництву ТРЦ April City на Борщагівці. Близько року тому незадоволені місцеві жителі знесли будівельний паркан. Через будівництво торгового центру страждають водії та кияни, які нормально не можуть скористатися зупинкою швидкісного трамвая “Кільцева дорога”.

За словами активістів, столична влада не поспішала розв’язувати цю проблему, тому 30 людей озброївшись молотками прийшли до будівництва і знесли паркан, який заважав проїзду машин.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що керівництво комунальної корпорації “Київавтодор” звернулося до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції щодо реагування на правопорушення. Тоді забудовника зобов’язали власним коштом відремонтувати дорожнє покриття, яке було пошкоджене. Однак, як бачимо, у результаті нічого зроблено не було.

Замовником ТРЦ April City є компанія “Фаворит-поліс”. За даними порталу YouControl, бенефіціаром компанії є Яків Басс, батько Дениса Басса – колишнього заступника мера Леоніда Черновецького.

Джерело: “Нерухомі”