Студент-винахідник з КПІ виборов Всесвітню студентську премію у 100 тисяч доларів

21 Вересня 2022 17:51

Студент Київської політехніки Ігор Клименко став переможцем престижної Всесвітньої студентської премії Global Student Prize та отримає грошовий приз у 100 тисяч доларів.

Про це вчора повідомили організатори премії.

Ігор отримав нагороду у 100 000 доларів як студент, що здійснює найбільший реальний вплив на навчання, життя своїх однолітків і на суспільство загалом.

Хлопець навчається на фізико-математичному факультеті у КПІ імені Ігоря Сікорського. У 5-му класі, коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні, тож почав розробляти роботів для розмінування. А в 10-му класі почав використовувати квадрокоптери та дрони у своїх винаходах.

Останні два роки активно працює над своїм дослідженням Quadcopter Mines Detector, яке успішно презентує на міжнародних конкурсах та виставках.

Премію в 100 000 доларів Ігор спрямує на розвиток своїх винаходів. У планах юного інноватора — масове виробництво.

Всесвітню студентську премію Global Student Prize заснували компанія Chegg.org у партнерстві з організація Varkey Foundation. Премію було запроваджено, щоб висвітлювати зусилля незвичайних студентів у всьому світі, які змінюють наш світ на краще. Global Student Prize —”донька” Глобальної премії для вчителів Global Teacher Prize

Джерело: “Великий Київ”