Зупинки транспорту в Києві планують захистити спеціальними конструкціями

29 Вересня 2022 14:16

Комісія Київради підтримала проєкт рішення про встановлення у столиці конструкцій цивільного захисту поблизу зупинок наземного транспорту.

Про це 28 вересня повідомила пресслужба Київської міської ради.

Зазначається, що Постійна комісія з питань транспорту, зв’язку та реклами підтримала проєкт рішення, згідно з яким “у межах зупинок наземного громадського транспорту планується встановити конструкції цивільного захисту“. Мета – створення укриттів для пасажирів під час повітряної тривоги.

В Київраді також нагадали, що відповідно до рішення Ради оборони Києва, під час повітряної тривоги у столиці зупиняється рух громадського транспорту, а пасажири мають покинути салон та пройти до найближчого укриття.

Зважаючи на такі обставини, в межах зупинок наземного громадського транспорту необхідно встановити захисні конструкції, які сприятимуть підвищенню рівня захисту громадян під час ворожих обстрілів та авіаатак. Як вказує світовий досвід, зокрема Ізраїлю, облаштування «безпечних зупинок» базується на принципі їх швидкої доступності та можливості не тільки витримати руйнівну силу зброї, а й убезпечити населення від смертельної загрози”, – наголосила депутатка Ганна Свириденко (фракція “Батьківщина”).

Проєктом рішення також передбачено доручити Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП «Київпастранс» протягом одного місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів.

Про те, що собою представлятимуть захисні конструкції, наразі не повідомляється.

Джерело: “Великий Київ”