Микола Томенко: план очищення України від “русского міра”-2023

26 Грудня 2022 10:52

На засіданні Експертної ради з питань подолання наслідків політики русифікації та тоталітаризму розглянули план роботи на 2023 рік.

За спільною пропозицією Олеся Донія, Павла Гай-Нижника і Миколи Томенка ухвалено рішення провести виїзні засідання членів Експертної ради за участі місцевої влади, істориків, краєзнавців, громадськості щодо активізації процесу очищення України від історичної брехні та символів “російського світу”.

Серед першочергових поїздок – засідання в Полтаві, де міська влада принципово ВІДМОВЛЯЄТЬСЯ виконувати наші рекомендації про демонтаж і перенесення із публічного в музейний простір пам‘ятників, які прославляють Московщину і ката України Петра Першого

Також нагадали про наше рішення щодо зміни назви Національної музичної академії імені Чайковського. Керівники Академії, що завжди позиціонували себе як старанні учні Табачника, від червня 2022 року хитрують із так званим обговоренням цього питання на засіданні трудового колективу.

Нагадаю, що ім‘я Чайковського путінська Росія ще кілька років тому узаконила як свій державний символ і на останній Олімпіаді замість гімну Росії вже звучав фрагмент Першої симфонії Петра Чайковського.

Тож плануємо КОНСТРУКТИВНО допомогти тим містам та містечкам України, де місцева влада забула, що війна з російською ордою вбивць, ґвалтівників і мародерів терористичного режиму військового злочинця Путіна – це передовсім війна за нашу правдиву ІСТОРІЮ, національну КУЛЬТУРУ, рідні МОВУ і ЦЕРКВУ та наше споконвічне право бути господарями на СВОЇЙ, Богом даній, ЗЕМЛІ!