ДБР нарахувала 45 млрд грн на незаконних схемах за участю керівництва податкової служби Києва

3 Лютого 2023 14:17

ДБР повідомило деталі гучної справи, в якій викрило керівницю податкової служби Києва на багатомільйонних оборудках.

Слідчі стверджують, що виконуюча обов’язки начальника київської податкової за гроші приймала рішення щодо невідповідності критеріям ризиковості платників податків для низки підприємств, будучи Головою Комісії з питань зупинення реєстрації ПН/РК ГУ ДПС у місті Києві.

Вона разом з іншими членами комісії без законних на те підстав приймала рішення про відповідність або невідповідність критеріям ризиковості платників податків.

Також, за оперативними даними, вона реалізовувала через своїх довірених осіб схеми щодо штучного завищення валових витрат деякими підприємствами, ведення підприємницької діяльності без реєстрації ФОП та подання недостовірних відомостей про доходи.

За експертними оцінками до тіньового обігу потрапляло понад 15 млрд грн.

А в іншому епізоді керівництво ГУ ДПС у м. Києві причетне до схем незаконного отримання відшкодування ПДВ, в результаті яких у тіньовий обіг потрапило понад 30 млрд грн.

До того ж посадовці податкової «не помічають» цих схем, підтримують їх існування або напряму беруть в них участь за систематичне отримання оплати своїх «послуг».

Джерело: “Бухгалтер.UA”