Стартувало голосування за нові назви станцій столичної кільцевої електрички

1 Лютого 2023 14:38

У міському застосунку “Київ цифровий” стартувало опитування киян стосовно перейменування станцій Київської кільцевої електрички.

Про це повідомляє “Укрзалізниця”.

У компанії зазначили, що це третій етап перейменування.

Залізничники, столичні історики та урбаністи прагнуть позбутися застарілих назв, тому ми виносимо на ваш розгляд нові, що спрощують навігацію та повертають Києву його історичні топоніми”, – йдеться у повідомленні.

Опитування в застосунку Київ Цифровий триватиме до 12 лютого.  

Як повідомляв “ВК”, “Укрзалізниця” запропонувала перейменувати 8 станцій, перелік яких можна знайти тут. Є також окрема пропозиція перейменувати залізничний міст через р. Дніпро на дільниці Святошин-Дарниця, який має народну назву “Петрівський міст” на честь півострова Рибальський до якого він прилягає  – Рибальський залізничний міст.

Нагадаємо, проєкт кільцевої електрички перезапустили у березні 2022 року. Відкрито для руху 20 станцій, а на лінії працюють виключно модернізовані протягом останніх двох років інклюзивні електропоїзди. У грудні 2022 з’явилась можливість оплачувати проїзд в електричці міською транспортною карткою, банківською карткою та пристроями з NFC, просто приклавши їх до валідаторів, встановлених на станціях.

Джерело: “Великий Київ”