Кінотеатр «Київ» може знову запрацювати

13 Березня 2023 17:56

Фото: КМДА

Кінотеатр «Київ», який належить до муніципальної мережі «Київкінофільм», може відновити роботу, але спочатку там потрібно провести ремонт. Про це повідомили в КМДА у відповідь на запит видання Liga.net.

«Щодо того, чи можна вважати перетворення КП «Київкінофільм» на «Київський культурний кластер» підставою для повноцінного відновлення роботи кінотеатру «Київ» – зокрема, так. Але першочергово необхідно провести ремонтні роботи для можливості використання зазначених приміщень для здійснення в них основної діяльності», – заявив керівник Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк.

На початку березня у КМДА повідомляли, що кінотеатри муніципальної мережі «Київкінофільм» буде перетворено на «багатофункціональні культурні центри», пишуть у виданні The Village, передаємо в оригіналі.

Також там зазначили, що у закладах будуть надавати фахові консультації й інформаційну допомогу, можна буде користуватися приміщеннями й обладнанням для творчості, а також для навчання й спілкування.

У кінотеатрах будуть продовжувати показувати фільми, але деякі приміщення переобладнають під навчальні аудиторії, простори для лекцій і виставок. Великі приміщення планують переробити під місця для невеликих концертів і театральних перформансів. У нових культурних центрах проводитимуть фестивалі, показувати українські й світові кінопрем’єри, а також запустять освітні проєкти, що знайомитимуть містян із історією кіно й сучасними тенденціями.

Для цього місто хоче побудувати відповідну інфраструктуру й надати кінотеатрам світлове, звукове, галерейне обладнання, сценічні реквізити. Планують залучати й новий персонал – технічний, проєктних і комунікаційних менеджерів, але все робитимуть «поетапно».

Також у кожному кінотеатрі хочуть створити простори на кшталт коворкінгів. Уточнюють, що послуги будуть доступні фінансово.

У КМДА додають, що більшість культурних і освітніх проєктів зосереджені в центрі Києва, і це обмежує їхнє відвідування. Завдяки мультифункціональним центрам у різних районах (кінотеатри мережі «Київкінофільм» розташовані як на правому, так і на лівому березі) культурний продукт хочуть зробити доступним для киян.