Київрада збирається віддати ексдепутату від ОПЗЖ ділянку, де був раніше ліс

22 Березня 2023 14:15

Київрада збирається відновити договір оренди земельної ділянки в районі Броварського проспекту, яка нещодавно була частиною лісу.

Як повідомляє “Київвлада“, проєкт рішення від 27 січня 2022 року було винесено на затвердження міської ради під час пленарного засідання, яке відбулося 2 березня 2023 року. Однак тоді депутати вирішили перенести розгляд цього документа.

Ділянка, про яку йдеться, розташована у Дніпровському районі біля об’їзної дороги Броварів площею 2,2 га з цільовим призначенням “для будівництва та експлуатації об’єктів відпочинку населення з готелем та ресторанним комплексом”. У 2008 році землю орендувала компанія “Будівельні технології плюс” терміном на 10 років, відповідно термін її дії закінчився у квітні 2018 року. Втім, будівництво тут так і не розпочалося. Як пояснюється, це пов’язано “з поганим інвестиційним кліматом”. Варто зазначити, що передаючи цю ділянку приватній фірмі, столична влада виключила її з категорії земель лісогосподарського призначення та перевела на “територію житлової та суспільної забудови”.

За даними порталу Youcontrol, ТОВ “Будівельні технології груп” було зареєстровано фактично за півроку до отримання в оренду згаданих ділянок – у липні 2007 року. Власницею є мешканка Києва Вікторія Царенко, це дружина депутата столичної міськради Михайла Царенка (обирався від ОПЗЖ, позафракційний).

Джерело: “Нерухомі”