У Києві вшанували пам’ять добровольців, які загинули за Україну

15 Березня 2023 14:21
У столиці із нагоди Дня українського добровольця у вівторок пройшли заходи зі вшанування пам’яті героїв, які загинули у боях за Україну.

Заходи пройшли на Софійській площі, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні – День добровольця в Україні, офіційне державне свято, і ми, білоруси, як представники добровольців (які воювали у нашій державі – ред.), також беремо участь у цьому (заході – ред.)”, – сказав доброволець Овчинников Олег (позивний “Ольгерд”).

Люди принесли сюди кілька десятків різнокольорових лампадок, які запалили і поставили у формі герба. Також цими лампадками присутні виклади слово “Azov”.

Учасники акції принесли і банер із фото білорусів, які загинули за Україну упродовж 2014-2022 років. Біля цього банеру встановили свічки.

“На сьогоднішній момент точно відомо 37 імен тих, хто загинув, починаючи з 2014-го року, що це були білоруси”, – заявив Овчинников.

Громадяни тримали у руках плакати з написами: “Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця”, “Remember Mariupol defenders”, “Remember Azov soldiers killed in Olenivka”, а також фото полонених добровольців.

Деякі з присутніх загорнулися в жовто-сині і червоно-чорні прапори.

Загалом заході пам’яті були присутні понад 30 осіб, у тому числі і люди у військовій формі. На місці чергувала поліція діалогу.

Організатором цієї акції виступила Асоціація родин захисників “Азовсталі”.

Як повідомлялося, щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.