Понад 5000 дітей доєдналися до екологічного всеукраїнського конкурсу малюнку “Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення”

8 Травня 2023 14:21

5 травня у Національній бібліотеці України для дітей відбулась пресконференція, присвячена підбиттю підсумків та оголошенню переможців II Всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків «Майбутнє планети у наших руках!». Тема року: «Вплив війни на природу України: наслідки та шляхи відновлення».

Організаторами конкурсу виступили Національна бібліотека України для дітей, Державна екологічна інспекція України, Олена Криворучкіна, народний депутат України IX скликання, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Національна спілка художників України, Благодійна організація «Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» та громадська організація «Українська асоціація працівників бібліотек для дітей» за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Участь у конференції прийняли, Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерство культури та інформаційної політики України, офіс Грінпіс Центральної та Східної Європи, Національний університет біоресурсів і природокористування України, Громадська організація «Екологічна нація», Всеукраїнська екологічна ліга, Всеукраїнська дитяча спілка «Екологічна варта», Національний екологічний центр України, Всесвітній фонд природи (WWF) в Україні, Міжнародна благодійна організація «Інформаційний центр «Зелене досьє», видавництва «Ранок» та «Авіаз» та обласні бібліотеки для дітей.

У конкурсі взяли участь діти 6-18 років. Усього 5057 учасників з усіх областей України, зокрема і тих, де ще йдуть активні бойові дії та більшість території перебуває під окупацією ворога. На III підсумковий тур до НБУ для дітей надійшло 323 роботи, автори яких отримали електронний сертифікат фіналіста. Переможців відзначили спеціальними дипломами та пам’ятними подарунками.