Кличка просять прибрати табличку зі Столаром з Музея історії Києва

13 листопадаа 2023 14:41

У середмісті столиці, на будівлі Музею історії Києва що по вулиці Богдана Хмельницького, 7, все ще знаходиться “подячна” табличка з прізвищами Алієва і Столара, які свого часу “подарували” цю споруду місту. Кияни вимагають від влади демонтувати згадування про одіозних забудовників зі стіни музею.

Про це, як передає заявив у себе на Facebook- сторінці колишній радник Віталія Кличка Олексій Шевчук.

“Кияни вимагають від Кличка демонтувати подячну табличку представнику “ОПЗЖ” Столару та консулу рф Алієву на Музеї історії Києва”, – повідомив Шевчук.

Варто зазначити, що  колишній “смотрящий за Києвом” Вадим Столар (народний депутат України VI та IX скликань Верховної Ради, у поточній каденції обраний від нині забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”) та Вагіф Алієв, (торгівельні центри якого  Lavina Mall, Mandarin Plaza, Ocean Mall входять до групи його компаній “Mandarin Plaza груп”),  друзі і бізнес- партнери. Алієв займає 22-ге місце у рейтингу Forbes зі статком 460 млн доларів (дані за 2021 рік). Свого часу Столар з  Алієвим навіть “подарували” будівлю для Музею історії Києва.

Наразі, схоже, партнерам вдалось вмовити столичну владу дати зелене світло на будівництво чергового ТРЦ, тепер на Лісовій. Столична влада  навіть погодилась знести стару диспетчерську Київпастрансу, яка заважає будівництву. Рішення приймається попри те, що місцеві мешканці виступають проти будівництва ТРЦ. Вони попереджають, що забудова загрожуватиме розташованому поблизу парку “Кіото” та ще сильніше посилить проблему з паркуванням автомобілів на Броварському проспекті.