Санду подякувала українським воїнам, які захистили Молдову

22 листопадаа 2023 12:24

Президент Молдови Майя Санду подякувала Збройним силам України, тому що Молдова має стати наступною жертвою росіян.

Про це Санду сказала на спільній із президентами України та Європейської Ради прес-конференції у Києві, повідомляє Укрінформ .

«Президенте Зеленський, сьогодні я дякую за надзвичайні жертви, які українські воїни приносять на фронті, борючись із російською навалою, за те, щоб Україна залишалася вільною та незалежною. Ми знаємо, що без цього опору, без цієї боротьби наша країна стала б наступною в переліку окупаційних цілей Росії, і, гадаю, не останньою в цьому списку. Захищаючи Україну, ви також захищаєте Молдову», – сказала вона.

Санду додала, що Молдова стоїть поряд з Україною і надалі підтримуватиме її.

«Українців завжди будуть раді вітати у нашій країні стільки, скільки це буде потрібно. Наші дороги, наші залізниці, наші шляхи солідарності допомагатимуть українським товарам досягати експортних ринків. Ми допомагаємо українським групам із розмінуванням, Молдова надає гуманітарну допомогу Україні, допомагає забезпечити безперервність енергопостачання», – зазначила Санду.

Президент Молдови також наголосила, що «стояти поряд з Україною означає підтримувати Формулу миру президента Зеленського із десяти пунктів».

Джерело: “Новини N”