У столичному ліцей відкрили пам’ятні дошки загиблим на війні героям-випускникам

2 листопадаа 2023 17:57

Меморіальні дошки відкрили пам’яті загиблих від рук російського агросора випускників ліцею Юлії Здановської та Олександра Гошилика.

Про це ідеться у повідомленні Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка.

Юлія Здановська з раннього дитинства проявляла неабиякі здібності до математики. У 14 років стала ученицею Українського фізико-математичного ліцею.

Яскрава, талановита та здібна у вивченні математики та інформатики, життєрадісна, енергійна, порядна і справедлива!” , – так говорять про Юл в ліцеї.

Іменем Юлі, випускниці ліцею та механіко-математичного факультету КНУ, нині названо вулицю, що проходить повз її альма матер та гуртожиток студмістечка, де жила дівчина.

Юлія загинула під час ракетного удару по будівлі Харківської обладміністрації торік у березні. Коли почалося повномасштабне вторгнення, Юлія допомагала Збройним силам та цивільним. Їй був 21 рік.

Олександр Гошилик  пам’ятається як дуже світлий, щирий, усміхнений хлопчик.

“Ніколи б не могли подумати, наскільки сильним духом, мужнім, глибоким, свідомим і патріотично налаштованим він сформується!!! Здібний і талановитий, він вступив до ліцею як призер олімпіади з фізики у 2009 році”, – згадують юнака в ліцеї.

Він закінчив ліцей у 2012 році,є вихованцем фізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Олександр Гошилик до 24 лютого був розробником в компанії Verbit. У 18 років він вийшов з Іловайська, а у 27 — не вийшов з-під Бахмута. Олександр Гошилик, солдат Нацгвардії, кавалер ордену «За мужність» III ступеня, псевдо «109», автор книги «Міст через вічність», яку написав під творчим іменем «Клятий мольфар», загинув у жовтні 2022 року.

Джерело: “Великий Київ”