“1% на ЗСУ”, – нардеп від Києва розкритикував Кличка за незбалансовані видатки бюджету столиці

15 Грудня 2023 15:04

Депутат Верховної Ради (ВР) Роман Грищук (на колажі праворуч) піддав критиці запропонований мером Києва Віталієм Кличком розподіл видатків у проекті столичного бюджету на 2024 рік. Обраний до ВР по округу в Солом’янському районі народний депутат каже, що виділяти лише 1 млрд гривень на міські програми “Захисник Києва” та “Підтримка киян – Захисників та Захисниць” при загальних видатках у понад 70 млрд гривень в умовах війни неприпустимо.

Про це повідомляє КиївВлада, посилаючись на допис нардепа Романа Грищука у соцмережі.

“Кличко 1%. Це не тільки президентський рейтинг мера, а й відсоток бюджету столиці який йде на ЗСУ”, – запостив Роман Грищук на Фейсбуці, критикуючи запропоновані пропорції видатків на різні сфери у проекті столичного бюджету на 2024 рік.

“Менше 1% на дві програми бюджету Києва “Захисник Києва” та “Підтримка киян – Захисників та Захисниць” (…) Інше на нікому не потрібні розв‘язки, ремонти парків, ще трішки грошей на метро на Виноградар, яке не відкриється. (…) Такий бюджет столиці голосувати не можна. Це особиста відповідальність мера”, – описав свої враження від проекту кошторису Києва нардеп-мажоритарний, обраний до ВР по 222 округу столиці (частина Солом’янського району).

Як інформувала , на початку засідання Київради 14 грудня 2023 року мер Києва Віталій Кличко оголосив, що бюджет столиці наступного року становитиме понад 72,6 мільярда гривень. Найбільші видатки бюджету (27 млрд гривень) традиційно закладені на сферу освіти. Другий за значимістю бюджетний рядок – транспорт (майже 24 млрд гривень). На порядок менше отримають ЖКГ, соцзахист, медицина, а на підтримку ЗСУ запропоновано виділити 1 млрд гривень.