Чи буде на Новий рік в Києві комендантська година

4 Грудня 2023 16:36

Комендантську годину не скасують в новорічну ніч в Києві. Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Вже другий рік поспіль країна живе в умовах війни, у Києві продовжує діяти режим комендантської години, який без винятків триватиме на різдвяно-новорічні свята

Також в Києві не планують масштабних святкувань. На Софійській площі за кошти меценатів встановлять головну ялинку країни, а також фотозону, де будуть розташовані кілька невеличких ялинок з іграшками на гілках, аби кожен охочий міг взяти іграшку собі на згадку за донат.

Як святкуватимуть Новий рік в Україні

Цього року Україна перейшла на новоюліанський календар. Оскільки цьогоріч Україна відзначатиме Різдво вже 25 грудня, то встановлювати ялинку будуть раніше, до 6 грудня. Приберуть красуню теж раніше – до 10 січня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Попри війну, навіть фронтові міста готуються до новорічних свят. Виключенням не став і Харків, в якому головну ялинку вже встановили. Містяни зможуть насолодитися атмосферою новорічних свят в безпеці, під землею. Адже вже другий рік поспіль прикрасу до Нового року монтують в харківському метрополітені, на станції метро “Університет”.

У Рівному на Європейській площі засвітили новорічну ялинку. Побачити, як Святий Миколай запалить ялинку, зібралось багато рівнян та гостей міста. На заході охочі мали можливість також побувати на ярмарку з різдвяними смаколиками та напоями.

Джерело: Ukrayina.pl