Десятки заходів контролю та стягнення у примусовому порядку: Держекоінспекція поділилася результатами роботи за тиждень

26 Грудня 2023 12:11

З 15 по 21 грудня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 89 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 262 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 53 тис. грн. До Державного бюджету стягнуто 53 тис. грн. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 203 млн 278 тис. грн. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 36 тис. грн. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 773 тис. грн.

Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Дніпропетровська область.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 202 млн 67 тис. 706 грн. за забруднення земельної ділянки, невстановленими особами, в районі балки Скелевата в Інгулецькому районі м. Кривий Ріг водами невідомого походження (з характерним запахом каналізаційних стоків). Матеріали готуються для передачі до правоохоронних органів.