Київський університет спільно з Гарвардом першим в Україні реалізовуватиме грант щодо лікування психічних розладів у ВІЛ-клініках

28 Грудня 2023 17:49

Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА у співпраці з Harvard University першими в Україні будуть реалізовувати 5-річний грант National Institutes of Health (NIH).

Як повідомили у НАУКМА, мова йде про спільний проєкт з Harvard T.H. Chan School of Public Health «Впровадження науково-обґрунтованого лікування поширених психічних розладів у ВІЛ-клініках в Україні», який буде вже третім великим проєктом NIH, в якому НаУКМА бере участь.

Керівник проєкту Сергій Богданов – про співпрацю з Гарвардським університетом і важливість проєкту для України та НаУКМА:

«Передумовою цього проєкту стала багаторічна співпраця з доктором Кімберлі Хук, провідною дослідницею і експерткою Гарвардської школи громадського здоров’я».

За словами Богданова, метою є не лише впровадження програми психологічної допомоги СЕТА в мережі клінік, що надають допомогу людям, які живуть з ВІЛ/СНІД, але й професійний розвиток науковців Центру психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА.

Джерело: “Великий Київ”