У Києві викрили нові мільйонні збитки на будівництві Подільського мосту, оголошена підозра

22 Грудня 2023 14:07
Правоохоронці оголосили підозру керівнику Дирекції з будівництва шляхово-транспортних споруд Києва за фактом завищення витрат на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту на суму 24 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Підозрюваним є виконувач обов’язків директора комунального підприємства. Йому інкримінується службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу).

За даними слідства, у квітні 2017 року між вказаним підприємством і генеральним підрядником був укладений договір генпідряду щодо виконання робіт на об’єкті: «Будівництво Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві».

У червні поточного року між комунальним підприємством, генпідрядником і підрядною організацією підписані акти приймання виконаних будівельних робіт із витратами на експлуатацію машин та механізмів (дизельних компресорів, кранів, насосів, бурової установки тощо) за завищеними цінами.

Результати будівельно-технічної експертизи показали факт завищення витрат на оренду згаданих машин і механізмів на понад 24 млн гривень.

Слідство отримало також докази подальшого перерахування вказаних коштів на підприємства з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі господарчих товарів, запчастин тощо для переведення в готівку та розподілу між фігурантами.

Щоб забезпечити відшкодування збитків, на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, станом на сьогодні накладені арешти.

Зазначається, що раніше цьому ж посадовцю була оголошена підозра у вчиненні правопорушення, передбаченого тією ж статтею Кримінального кодексу України, за іншим фактом протиправної діяльності під час здійснення будівництва Подільського мосту.

У ході подальшого слідства правоохоронці нададуть оцінку діям інших учасників злочину. Слідство триває.