“Не мовчи – полон вбиває”: у Києві пройшла акція на підтримку полонених з “Азовсталі”

22 Січня 2024 14:47

Фото Валентини Поліщук

У Києві 21 січня на Контрактовій площі пройшла мовчазна акція. Вона була присвячена нагадуванню про захисників “Азовсталі”, які й досі перебувають у полоні в Росії.

Ця акція пройшла під гаслом “Не мовчи! Полон вбиває”. Про це повідомляє кореспондентка 24 Каналу, яка побувала на місці подій.

Люди вийшли на акцію присвячену захисникам “Азовсталі”

Рідні, друзі та знайомі полонених, а також особи, які самі пережили російський полон, зібралися єдиним фронтом на акцію-нагадування у Києві. Ці люди тримали у руках плакати на підтримку своїх близьких.

На плакатах можна побачити заклики із тим, щоб звільнити захисників “Азову”, питання, “Де “Азов”?”, а також прохання не мовчати про тих полонених, які й досі лишаються у Росії.

Родини захисників наголосили на важливості єдності для збереження життя, підкресливши історичну здатність українців до солідарності у День Соборності, який мають святкувати уже в понеділок 22 січня. Саме напередодні цієї визначної події й відбулася акція.

На Контрактову площу вийшли як жінки й діти, так і військовослужбовці, які нагадували світу про своїх полонених побратимів, а також вимагали від Росії звільнити захисників якнайшвидше. Крім того, всією площею майоріли прапори “Азову”

Варто зазначити, що ці акції стосовно військовополонених наразі стали звичною практикою в Україні. Щонеділі о 12:00 такі заходи проводяться в різних місцях української столиці, щоб долучити якомога більше киян і нагадати про те, що сотні азовців перебувають у полоні.

Джерело: “24 канал”