Вкрали на ремонті укриттів майже 700 тисяч

24 Січня 2024 14:49

Столичні прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо начальника Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. Його підозрюють у причетності до розкрадання коштів під час капітального ремонту укриттів на суму 684 565 гривень. Слідчі кажуть, що посадовець свідомо видавав неправдиві офіційні документи.

Про це повідомляє “Інформатор”,  посилаючись на пресслужба Київської міської прокуратури. Події відбувалися ще у 2022 році, коли в столиці масово ремонтували бомбосховища. У прокуратурі не називають імені, але Інформатор вже висвітлював цю справу й писав, що начальником управління є Андрій Кучерявий.

У прокуратурі нагадують, що управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА уклало договір з приватним підприємством для капітального ремонту укриття. Вартість і обсяг виконаних робіт та витрачених будматеріалів у офіційній звітності була завищена. Попри те, очільник управління підписав ці документи. Сума збитків для бюджету склала 684 565 гривень.

“У ході слідства правоохоронці з залученням експерта-будівельника та економіста зафіксували факти невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості”, – інформує прокуратура.

Якщо суд визнає посадовця винним, йому загрожує до 8 років в’язниці. Також позбавлять права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років.

Золоті укриття

Раніше Інформатор писав, що у Святошинському районі на капітальному ремонті найпростішого укриття було вкрадено понад 800 тис. грн. А під час проведення огляду зазначеного об’єкта правоохоронці з залученням експерта-будівельника зафіксували такі факти: невиконання робіт в повному обсязі, неякісне виконання робіт, використання неякісних легкозаймистих, пожежонебезпечних матеріалів, а також суттєве завищення їх вартості.